Παιδική – Εφηβική Παχυσαρκία

Παιδική – Εφηβική Παχυσαρκία

Ένα μείζον εθνικό πρόβλημα…που μας αφορά όλους! Τελευταία στατιστικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε σχετικά ιατρικά συνέδρια μιλούν για περίπου 4 στα 10 παχύσαρκα παιδιά, κάτω των δέκα ετών. Από αυτά μάλιστα πάλι 4 στα 10 έχουν τουλάχιστον ένα γονιό παχύσαρκο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία έχουν και τους δύο.  

Μεταξύ άλλων η παιδική και εφηβική παχυσαρκία παρουσιάζει επιπτώσεις στην συνολική απόδοση του παιδιού καθώς έρευνες έχουν δείξει πως υπέρβαρα – παχύσαρκα παιδιά έχουν περιορισμένη συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες, περιορισμένη άθληση, παίρνουν κατά μέσο όρο χαμηλότερους βαθμούς, έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή.  

Στη nutrition & fork αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας και προτρέπουμε τους γονείς να μας επισκεφθούν κάνοντας την αρχή με μια απλή αξιολόγηση της κατάστασης.
Στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε το βάρος των παιδιών και αν κριθεί απαραίτητο, σε άμεση συνεργασία με τους γονείς να προχωρήσουμε με πολύ συγκεκριμένο και διαφοροποιημένο από τους ενήλικες τρόπο, στην σταδιακή βελτίωση της κατάστασης.